Φιστίκι Κελυφωτό Ωμό
Πληροφορίες
Τα φιστίκια παίρνουν το πράσινο χρώμα τους από δύο καροτενοειδή, τη λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Είναι αντιοξειδωτικά στοιχεία και ενισχύουν την καλή υγεία της καρδίας .
Τα φιστίκια παίρνουν το πράσινο χρώμα τους από δύο καροτενοειδή, τη λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Είναι αντιοξειδωτικά στοιχεία και ενισχύουν την καλή υγεία της καρδίας .
Καλλιεργούνται για πρώτη φορά περίπου το 1867 στην Αίγινα και έπειτα εξαπλώνονται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως στα Μέγαρα , στη Σαλαμίνα , στην Εύβοια και στη Φθιώτιδα. Το 1996-97 με ανακοίνωση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως κατοχυρώνονται ως προϊόν Π.Ο.Π (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης )
Ξεχωρίζουν τόσο για τη γεύση , για το ιδιαίτερο πράσινο χρώμα τους αλλά και για το ροδαλό περίβλημά τους . Μια μερίδα φιστίκια περιέχουν αρκετές θρεπτικές ουσίες βιταμίνης Β6 , θειαμίνης , χαλκό ,μαγνήσιο και φώσφορο.