Καφές Ελληνικός Ξανθός

arrow-right-btn arrow-left-btn

Καφές Ελληνικός Ξανθός

SKU
00227
Κωδικός Προϊόντος#: 00227
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
Πληροφορίες

Ο Ελαφρύς ! Παρόλο που το καβουρδισμά του είναι «επιφανειακό» ( δηλαδή καβουρδίζεται σε μικρό χρονικό διάστημα) , διατηρεί τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του ελληνικού καφέ . Απαλό και ντελικάτο άρωμα με ήπια και ελαφριά γεύση.

 

2,25 €
Διαφορετική ποσότητα ? Επιλέξτε αυτό που χρειάζεστε παρακάτω.
package-empty 2.25 € - 150 γραμ.
package-empty 3.75 € - 250 γραμ.
package-empty 5.25 € - 350 γραμ.
package-empty 7.50 € - 500 γραμ.
package-empty 15.00 € - 1000 γραμ.
-
+
Κόστος κιλού: 15.00 ευρώ. το ΦΠΑ συμπεριλαμβάνεται.

Ο τρόπος ψησίματος του καφέ ξεκινά από τους Βεδουίνους της Μέσης Ανατολής, τοποθετούσαν ένα σκεύος πάνω στην άμμο η οποία σκέπαζε τα αναμμένα κάρβουνα, ο καφές αργό ψηνόταν και σερβίριζαν σε μικρά γυάλινα ποτηράκια. Ο καφετζής κρατούσε συνέχεια τα κάρβουνα αναμμένα για να είναι έτοιμη η χόβολη στην οποία σιγόβραζε αργά ο καφές βγάζοντας στο φλιτζάνι όλη την γεύση και το πηχτό καϊμάκι .Τοποθετούσαν το μπρίκι  πάνω στη χόβολη και όταν άρχιζε να ζεσταίνεται το νερό πρόσθεταν τη ζάχαρη και έπειτα  καφέ, ανακάτευαν αργά και περιμέναν καρτερικά να φουσκώσει το καϊμάκι. Για να έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα στο φλιτζάνι με πλούσιό και πηχτό καϊμάκι είναι σημαντικό να αφαιρούμε το μπρίκι  από την φωτιά όταν αρχίζει να φουσκώνει ο καφές . Εάν το αφήσουμε να βράσει θα «καεί» θα μειωθούν πολλά από τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του και θα χαθεί το καϊμάκι.

Προτείνεται: μόνο για την παρασκευή ελληνικού στο μπρίκι.

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Βρήκαμε άλλα προϊόντα που μπορεί να σας αρέσουν!