Καφές Ελληνικός Σκούρος

arrow-right-btn arrow-left-btn

Καφές Ελληνικός Σκούρος

SKU
00144
Κωδικός Προϊόντος#: 00144
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
Πληροφορίες

Ο Βαρύς ! Για τους παλαιούς αλλά και για τους πιο μερακλήδες. Ένα γευστικό ταξίδι που σίγουρα θα διαρκέσει αφού η γεύση δεν εγκαταλείπει εύκολα τον ουρανίσκο σας.

 

 

2,40 €
Διαφορετική ποσότητα ? Επιλέξτε αυτό που χρειάζεστε παρακάτω.
package-empty 2.40 € - 150 γραμ.
package-empty 4.00 € - 250 γραμ.
package-empty 5.60 € - 350 γραμ.
package-empty 8.00 € - 500 γραμ.
package-empty 16.00 € - 1000 γραμ.
-
+
Κόστος κιλού: 16.00 ευρώ. το ΦΠΑ συμπεριλαμβάνεται.

Το ψήσιμο του κόκκου είναι ένας σημαντικός παράγοντας  για τη γεύση. Οι σκουρόχρωμοί κόκκοι δίνουν περισσότερη ένταση, πιο μεστή , στιβαρή γεύση και εντονότερη επίγευση. Οι μερακλήδες πάντα προτιμούσαν εντονότερα χαρμάνια όχι μόνο για να έχει διάρκεια η γεύση αλλά και να γεύονται το κατακάθι του καφέ.

 

Το καφενείο ή αλλιώς το ντουκιάνι ήταν μια συνήθεια του αντρικού πληθυσμού να συναθροίζονται  και πίνοντας καφέ  να συζητούν για τα κοινωνικά  και πολιτικά δρώμενα της εποχής. Ο καφεντζής ή αλλιώς ταμπής ήταν υπεύθυνος για το καβούρδισμα  αλλά και για το άλεσμα του καφέ χρησιμοποιώντας  μικρούς χειροκίνητους μύλους, ο καφετζής ήξερε να φτιάχνει περίπου 48 διαφορετικούς συνδυασμούς καφέ, οι συνδυασμοί που έχουν επικρατήσει για παράδειγμα είναι ,«πολλά βαρύς και όχι» δηλαδή , δύο κουταλιές καφέ , χωρίς ζάχαρη  και το καϊμάκι να χύνεται από χαμηλά ,στο φλιτζάνι, για να μη «σπάει» . «Γλυκύ βραστό» δηλαδή, γλυκός καφέ και το καϊμάκι να χύνετε από ψηλά για να γίνετε πιο αραιό και να δημιουργούνται φουσκάλες. Φυσικά , όσο πιο χόνδρο το φλυτζάνι και παχύ το καϊμάκι , τόσο περισσότερο διατηρούσε τη θερμοκρασία του ο καφές, τα γνωστά σε όλους «φλιτζανάκια λευκά καφενείου».

Συνέχεια του κειμένου στον Ελληνικός Ξανθός……………

Προτείνεται : μόνο για την παρασκευή ελληνικού στο μπρίκι.

 

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Βρήκαμε άλλα προϊόντα που μπορεί να σας αρέσουν!