Καφές Ελληνικός Μέτριος

arrow-left-btn

Καφές Ελληνικός Μέτριος

SKU
00143
Κωδικός Προϊόντος#: 00143
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
Πληροφορίες

Είναι η καρδιά του καφεκοπτείου μας . Ο Παραδοσιακός ή ο Αρωματικός αντιπροσωπεύει επάξια τις γευστικές προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού. Μέτριος σε ένταση και με πλούσια , σπινθηροβόλα γεύση . 

2,25 €
Διαφορετική ποσότητα ? Επιλέξτε αυτό που χρειάζεστε παρακάτω.
package-empty 2.25 € - 150 γραμ.
package-empty 3.75 € - 250 γραμ.
package-empty 5.25 € - 350 γραμ.
package-empty 7.50 € - 500 γραμ.
package-empty 15.00 € - 1000 γραμ.
-
+
Κόστος κιλού: 15.00 ευρώ. το ΦΠΑ συμπεριλαμβάνεται.

Ένα είναι σίγουρο , πως ο καφές προέρχεται από την Αιθιοπία , διασχίζει να νερά της Eρυθράς θάλασσας μέχρι την Υεμένη , περίπου το 15 ο αιώνα , και από εκεί γίνεται γνωστός στην Αίγυπτο , στην Περσία και στη Τουρκία .Το λιμάνι που φτάνουν οι «μαγικοί» κόκκοι ονομάζεται Mocha και συνδέετε πλέον με  τον καφέ . Είναι ένας χαρακτηρισμός του καφέ  που το χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα .

Η ιστορία του ελληνικού καφέ συνδέεται άμεσα με τα  χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας . Μια συνήθεια του αντρικού πληθυσμού  οι οποίοι μαζεύονταν στα γνωστά καφενεία και πίνοντας καφέ συζητούσαν για τα κοινωνικά  και πολιτικά δρώμενα της εποχής . Τα καφενεία εκείνης της εποχής , ο ιδιοκτήτης τους ( δηλαδή ο καφετζής) ήταν υπεύθυνος για το καβούρδισμα  αλλά και για το άλεσμα του καφέ, σε μικρούς χειροκίνητους μύλους . Ο τρόπος ψησίματος του καφέ ξεκινά από τους Βεδουίνους της Μέσης Ανατολής . Τοποθετούσαν ένα σκεύος πάνω στην άμμο που σκέπαζε τα αναμμένα  κάρβουνα  , εξου και η χόβολη .

Για να έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα στο φλιτζάνι μας , με πλούσιο καϊμάκι είναι πολύ  σημαντικό να αφαιρούμε το μπρίκι  από την φωτιά όταν αρχίζει να φουσκώνει ο καφές . Εάν το αφήσουμε να βράσει θα «καεί» θα μειωθούν πολλά από τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του .

Στα παλαιότερα χρόνια ο καφετζής ήξερε να φτιάχνει περίπου 48 διαφορετικούς συνδυασμούς καφέ . Για παράδειγμα ,«πολλά βαρύς και όχι» δηλαδή , δύο κουταλιές καφέ , χωρίς ζάχαρη  και το καϊμάκι να χύνεται από χαμηλά ,στο φλιτζάνι, για να μη «σπάει»  . «Γλυκύ βραστό» δηλαδή, γλυκός καφέ και το καϊμάκι να χύνετε από ψηλά για να γίνετε πιο αραιό και να δημιουργούνται φουσκάλες .

Όσο πιο χόνδρο το φλυτζάνι και παχύ το καϊμάκι  , τόσο περισσότερο διατηρεί τη θερμοκρασία του ο καφές , γι’ αυτό χρησιμοποιούσαν μικρά φλιτζανάκια με παχύ τοίχωμα , για να κρατάει ζεστό τον καφέ .

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό