Εσπρέσσο 100 % Arabica

arrow-left-btn

Εσπρέσσο 100 % Arabica

SKU
00239
Κωδικός Προϊόντος#: 00239
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
Πληροφορίες

Συναντάμε σύνθετες γεύσεις κόκκινων φρούτων, μούρων, καρυδιού, καραμέλας, βανίλιας, σοκολάτας, εσπεριδοειδών, βερίκοκου και ζαχαροκάλαμου. Μεσαίο σώμα με έντονη οξύτητα από υπαινιγμούς πράσινου μήλου και λευκού σταφυλιού στην πρώτη γουλιά ενώ στο τελείωμα μαλακώνει με τις νότες των κόκκινων μούρων και ροζ πιπεριού.

7,00 €
'Αλεση Κόκκων*
Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν ένα αστερίσκο (*).
  • μη αλεσμένος καφές

  • λεπτοκομμένος για ελληνικό

  • για εσπρέσσο

  • για καφετιέρα γαλλικού με χάρτινο φίλτρο

  • για γαλλική πρέσα

για προχωρημένους..

Σύρετε και επιλέξτε τον επιθυμητό βαθμό άλεσης - κοψίματος.

Διαφορετική ποσότητα ? Επιλέξτε αυτό που χρειάζεστε παρακάτω.
package-empty 7.00 € - 250 γραμ.
package-empty 9.80 € - 350 γραμ.
package-empty 14.00 € - 500 γραμ.
package-empty 28.00 € - 1000 γραμ.
-
+
Κόστος κιλού: 28.00 ευρώ. το ΦΠΑ συμπεριλαμβάνεται.

Εγκαταλείποντας οι πρωτόπλαστοι τον παράδεισο ένα είναι το σίγουρο, πως «έκλεψαν» το μαγικό Coffea Arabica και το έφεραν στην γη για να τους θυμίζει τι θυσίασαν τρώγοντας το καταραμένο μήλο. Με το πέρασμα των αιώνων ανακαλύφθηκε τυχαία από τον γιδοβοσκό Kaldi( σύμφωνα με τον μύθο).Πως όμως η απλότητα αυτού του ταπεινού δεντρυλλίου μάγεψε και συνεχίζει να μαγεύει με δισεκατομμύρια ακόλουθους σε κάθε δευτερόλεπτο ? Οι ζαχαρένιοι τόνοι, οι απαλές και γλυκές γεύσεις, τα διακριτικά αρώματα, οι μέτριες προς έντονές οξύτητες τον καθιστούν πολύ πιο ευχάριστο γευστικά σε σχέση με τον Robusta οποίος είναι πολύ σκληρός ,πικρός καφές με γήινους γευστικούς τόνους.

Αν μπορούσαμε να αναφερθούμε στο γενεαλογικό δέντρο του Arabica θα ήταν κάπως έτσι: Ανήκει στο Γένος Coffea στην ποικιλία Arabica ( υπάρχουν άλλες δυο ο Coffea Robusta και Coffea Liberica).Ο Arabica χωρίζεται σε επιπλέον ποικιλίες, μερικές από τις 120 περίπου που υπάρχουν είναι: το Bourbon, Typica, Catimor, Caltura, Jember,Blue Mount Jamaica ,Mocca (Mokha) κ.α. Αναπτύσσεται σε υψηλά υψόμετρα και αρέσκεται σε τροπικά κλίματα. Το καφεόδεντρο Arabica χρειάζεται περίπου 7 χρόνια για να ωριμάσει πλήρως και να αποδώσει κόκκινους καρπούς. Η χρονοβόρα ωρίμανση, η οποία διαρκεί 8 μήνες, αφήνει περιθώριο τόσο όσο να πολλαπλασιαστούν τα φυσικά σάκχαρα του καρπού και να μας οδηγήσει στην ελαφριά, γλυκιά φρουτώδες γεύση που γνωρίζουμε. Περιέχει  λιγότερα ποσοστά καφεΐνης από τον Robusta και είναι ένας από τους λόγους που τον κάνει και ευάλωτο έναντι σε ασθένειες.( η καφεΐνη εκτός από διεγερτικό  προστατεύει το δέντρο του καφέ από ασθένειες, γι’ αυτό ο Robusta είναι αρκετά ανθεκτικός).

Σήμερα κατέχει περίπου το 60% με το 70% της παραγωγής αλλά και της κατανάλωσης, η πρώτη χώρα σε παραγωγή είναι η Βραζιλία και ακολουθούν Κολομβία, Αιθιοπία, Ονδούρα, Ινδονησία, Περού κ.α. Τα υψηλά υψόμετρα, οι κλιματολογικές συνθήκες, οι ευνοϊκές συνθήκες των ηφαιστιογενών εδαφών δίνουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, εντάσεις και οξύτητες ανάλογα με την περιοχή προέλευσης τους.

Η πολυπλοκότητα του Blend 100%Arabica και ο ιδιόμορφος χαρακτήρας, προέρχεται από premium κόκκους Arabica ανώτερης ποιότητας διαφορετικών χωρών και περιοχών. Συναντάμε σύνθετες γεύσεις κόκκινων φρούτων, μούρων, καρυδιού, καραμέλας, βανίλιας, σοκολάτας, εσπεριδοειδών, βερίκοκου και ζαχαροκάλαμου. Μεσαίο σώμα με έντονη οξύτητα από υπαινιγμούς πράσινου μήλου και λευκού σταφυλιού στην πρώτη γουλιά ενώ στο τελείωμα μαλακώνει με τις νότες των κόκκινων μούρων και ροζ πιπεριού.

Προτείνεται :

Espresso: μεσαίο σώμα, με όλη τη γλυκύτητα της φρεσκοψημένης καραμέλας και βανίλιας.

Πρόσμιξη:  μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε είδος καφέ για χρήση γαλλικού όπως με Mount Kenya, Κολομβία και Costa Rica. Φυσικά, τα χαρακτηριστικά του τον κάνουν να είναι ένα από τα χαρμάνια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για cold brew, διότι με τη κρύα εκχύλιση μαλακώνουν οι οξύτητες και γίνετε πιο γλυκός και ευχάριστος στη γεύση.

Ελληνικός: σκουρόχρωμο, παχύ καϊμάκι με γεμάτο σώμα, απαλό άρωμα αλλά με γαργαλιστικές νότες βερίκοκου και κόκκινων φρούτων. Αρκετά έντονη γεύση που διαρκή ευχάριστα αφήνοντας στην επίγευση τη γλυκάδα του μελιού για αρκετά λεπτά.

 

 

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό