Supremo Colombia

arrow-right-btn arrow-left-btn

Supremo Colombia

SKU
00282
Κωδικός Προϊόντος#: 00282
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
Πληροφορίες

100% Arabica! Οι μικρές γευστικές νότες των κόκκινων φρούτων, του μήλου, της σοκολάτας και της καραμέλας σε συνδυασμό με την έντονη οξύτητα μας δίνει μια καθαρή και ευχάριστη, ελαφρώς πιπεράτη με μια μικρή ιδέα βανίλιας για φινίρισμα γεύση. Τα αρώματα των εσπεριδοειδών και των τροπικών φρούτων μας ταξιδεύουν στην ορεινή περιοχή των Άνδεων, στη Bucaramanga. 

8,00 €
'Αλεση Κόκκων*
Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν ένα αστερίσκο (*).
  • μη αλεσμένος καφές

  • λεπτοκομμένος για ελληνικό

  • για εσπρέσσο

  • για καφετιέρα γαλλικού με χάρτινο φίλτρο

  • για γαλλική πρέσα

για προχωρημένους..

Σύρετε και επιλέξτε τον επιθυμητό βαθμό άλεσης - κοψίματος.

Διαφορετική ποσότητα ? Επιλέξτε αυτό που χρειάζεστε παρακάτω.
package-empty 8.00 € - 250 γραμ.
package-empty 16.00 € - 500 γραμ.
package-empty 32.00 € - 1000 γραμ.
-
+
Κόστος κιλού: 32.00 ευρώ. το ΦΠΑ συμπεριλαμβάνεται.

Ο καφές καλλιεργείται για πρώτη φορά περίπου το 1800 και μέχρι σήμερα καταλαμβάνει το 12% της παγκόσμιας αγοράς καφέ. Οι κυρίαρχες ποικιλίες Arabica που καλλιεργούνται είναι Arabica Bourbon, Arabica Caturra και Arabica Typica. Η Κολομβία χωρίζεται σε 32 τμήματα εκ των οποίων στις 22 περιοχές καλλιεργείται καφές Arabica. To 1927 δημιουργείτε η Κολομβιανή Ομοσπονδία Καλλιεργητών – Federación Nacional De Cafeteros De Colombia (F.N.C) και εκπροσωπεί τα συμφέροντα των αγροτών και τους αντιπροσωπεύει στις εξαγωγές μέχρι και σήμερα.

Κατά τη περίοδο Σεπτέμβρη – Γενάρη  και από Απρίλιο – Αύγουστο πραγματοποιείτε η συγκομιδή του «κόκκινου φασολιού. Οι κόκκοι ταξινομούνται ανάλογα με το μέγεθος του κόκκου σε δύο κατηγορίες, τη Supremo και τη Excelso, ο κόκκος supremo είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος, η διαδικασία επεξεργασίας που ακολουθείτε είναι η πλυμένη (washed) επομένως η καθαρότητα των γεύσεων είναι «ορατή» με αρκετά ισορροπημένο και με  μεσαίο σώμα. Οι μικρές γευστικές νότες των κόκκινων φρούτων, του μήλου, της σοκολάτας και της καραμέλας σε συνδυασμό με την έντονη οξύτητα μας δίνει μια καθαρή και ευχάριστη, ελαφρώς πιπεράτη με μια μικρή ιδέα βανίλιας για φινίρισμα γεύση. Τα αρώματα των εσπεριδοειδών και των τροπικών φρούτων μας ταξιδεύουν στην ορεινή περιοχή των Άνδεων, στη Bucaramanga. Η περιοχή της Bucaramanga είναι η πιο δημοφιλής διότι εξάγει premium κόκκους  Arabica Supremo. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του καφέ Κολομβίας είναι πως ακόμα και όταν το ψήσιμο είναι έντονο δεν μας αφήνει την αίσθηση ενός καυστικού καφέ  γι’ αυτό τον κάνει ιδανικό κυρίως για την παρασκευή espresso.

Espresso: η έντονη οξύτητα του τον καθιστά αρκετά καυστικό αφού οι νότες των εσπεριδοειδών και των τροπικών φρούτων παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθαρότητα της έντασης.

Πρόσμιξη για γαλλικό: αρκετά μέτριος σε ένταση για χρήση γαλλικού και με ήπιο σώμα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συνδυασμοί με Αιθιοπία, Κένυα και με το Σπέσιαλ Χαρμάνι.

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό