Σύμφωνα με τον μύθο του γιδοβοσκού Kaldi η Αιθιοπία θεωρείτε η γενέτειρα του Caffea Arabica, αν και πρόκειται για μύθο εδώ και πολλούς αιώνες συνεχίζει να υφαίνει τον ιστό της στην παγκόσμια αγορά εξάγοντας διαλεκτούς κόκκους Arabica υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών. Ο καφές στην Αιθιοπία είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το πολιτισμό, την ιστορία και την οικονομία της χώρας, αφού οι παραδοσιακές πρακτικές επεξεργασίας και η γνώση μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Η οικονομία και η ευημερία της χώρας εξαρτάται από τον καφέ, αν και το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής καταναλώνεται στην ενδοχώρα.
Sidamo
Στα υψίπεδα της Αιθιοπίας στη επαρχία Sidamo και σε υψόμετρο 1500-2000 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας αναπτύσσονται καρποί Arabica και χαρακτηρίζονται ως Strictly Hight Grown(SHG) και Strictly Hard Bean (SHB) διότι λόγω υψόμετρου, του ηφαιστιογενές εδάφους και των κλιματολογικών συνθηκών αργούν να ωριμάσουν οι καρποί, αποτέλεσμα αυτού όλα τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους μεταφέρονται στο καρπό. Έτσι έχουμε πολύ πιο σταθερές, στιβαρές και ξεκάθαρες γεύσεις.Η συγκομιδή γίνετε κατά την περίοδο Οκτώβρη- Ιανουάριο, ακολουθείτε η διαδικασία επεξεργασίας πλυμένη αλλά και αυτή της φυσικής αποξήρανσης. Ο Sidamo χαρακτηρίζεται για το μεσαίο σώμα, την μαλακή γεύση και τη χαμηλή οξύτητα. Οι γεύσεις του κερασιού, λεμονιού, του μαύρου τσαγιού και της καραμέλας εναρμονίζονται με τις γήινες αποχρώσεις των ξηρών καρπών(όπως του καρυδιού) και των κόκκινων φρούτων κερδίζοντας ένα φλιτζάνι καφέ με φυσική, λαμπερή και γλυκιά επίγευση.
Limu
Νοτιοδυτικά της Αιθιοπίας συναντάμε την επαρχεία Limu, σε υψόμετρο μόλις 1000-1900 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας καλλιεργούνται εξαιρετικής ανώτερης ποιότητας κόκκοι Caffea Arabica.Οι πλυμένοι καφέδες της περιοχής θεωρούνται από τους καλύτερους στην Αιθιοπία. Ισορροπημένο, στρογγυλό σώμα, με χαμηλές οξύτητες λευκού σταφυλιού, γεύσεις καραμέλας, κόκκινων μούρων λεμονιού και πεπονιού.
Φανταστείτε τη μαγεία γεύσεων όταν αυτές οι δύο κυρίαρχες ποικιλίες Caffea Arabica ενωθούν σε απόλυτη ισορροπία αναλογίων και καβουρδίσματος. Η γλυκύτητα και το λεπτό φινίρσα των εξωτικών λουλουδιών και μούρων θα σας κάνει απλά να το λατρέψετε!
Espresso: ολοκληρωμένο σώμα, εναρμονισμένες γεύσεις βανίλιας, καραμέλας, φρούτων με μια ελαφριά επίγευση λευκού σταφυλιού.
Πρόσμιξη για γαλλικό: Συνδυάστε το με το Κένυα ή με τον Αραβικό για να μαλακώσετε τις ένταση τους .
Ελληνικό: Ο συγκεκριμένος μονοποικιλιακός συνδυασμός μας προσφέρει την γλυκύτητα , γεμάτο σώμα και μια ανεπαίσθητο πιπεράτο φινίρισμα.