Γουατεμάλα Antigua

arrow-right-btn arrow-left-btn

Γουατεμάλα Antigua

SKU
00286
Κωδικός Προϊόντος#: 00286
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
Πληροφορίες

100% Arabica! Ένας καφές με  λαμπερή οξύτητα και ολοκληρωμένο σώμα, συνδυάζεται με την κομψότητα των γεύσεων της πικρής σοκολάτας, του σφένδαμου και της καραμέλας δημιουργώντας αρώματα λουλουδιών και απαλές νότες εσπεριδοειδών. Η πικάντική επίγευση δε πέρνα απαρατήρητη αφού η τραγανή οξύτητα του δίνει διάρκεια στη γεύση .

8,00 €
'Αλεση Κόκκων*
Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν ένα αστερίσκο (*).
  • μη αλεσμένος καφές

  • λεπτοκομμένος για ελληνικό

  • για εσπρέσσο

  • για καφετιέρα γαλλικού με χάρτινο φίλτρο

  • για γαλλική πρέσα

για προχωρημένους..

Σύρετε και επιλέξτε τον επιθυμητό βαθμό άλεσης - κοψίματος.

Διαφορετική ποσότητα ? Επιλέξτε αυτό που χρειάζεστε παρακάτω.
package-empty 8.00 € - 250 γραμ.
package-empty 16.00 € - 500 γραμ.
package-empty 32.00 € - 1000 γραμ.
-
+
Κόστος κιλού: 32.00 ευρώ. το ΦΠΑ συμπεριλαμβάνεται.

Τα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα πολλών δεκαετιών εμπόδιζαν την ανάπτυξη της καλλιέργειας του καφέ, η βιομηχανία του καφέ αμφιταλαντεύονταν για πολλές δεκαετίες ανάμεσα στα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα της Γουατεμάλας. Οι πολλές εναλλαγές μεταξύ των δημοκρατικών και διδακτορικών κινημάτων ανάγκασε πολλούς αγρότες να εγκαταλείψουν την χώρα και άλλοι δε να «χαθούν» ανάμεσα στις διαμάχες. Τα τελευταία 20 χρόνια καταφέρνει, μετά πολλές δυσκολίες, να όρθωση το ανάστημα της στη διεθνή αγορά καταλαμβάνοντας τη 10η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο εξαγωγής ανώτερης ποιότητας κόκκους Arabica και να κατέχει μόλις τη 2η θέση στη Κεντρική Αμερική μετά το Μεξικό και την Ονδούρα.

Πρωτοεμφανίζεται στη Γουατεμάλα ως «καλλωπιστικό» φυτό, το έφεραν ιεραπόστολοι περίπου το 1700  για να στολίζουν το περίβολο των συγκεντρώσεων τους. Μέχρι τότε δεν είχαν καταλάβει την αξία του φυτού ώσπου η ανάπτυξη της βιομηχανίας χημικών  χρωμάτων σε άλλες χώρες έφερε την πτώση στη Γουατεμάλα αφού μέχρι τότε εξήγαγε φυσικά χρώματα για την ενίσχυση της οικονομίας της. Το 1860 ξεκινά η εκμετάλλευση του καφεόδεντρο από του ντόπιους αγρότες αφού δεν είχαν κανένα άλλο εκμεταλλεύσιμο πόρο να στραφούν για την επιβίωση τους.

Η γεωγραφική θέση έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο εγχείρημα αυτό, αφού διαθέτει μέχρι σήμερα τις κατάλληλες κλιματολογικές και εδαφικές συνθήκες, όπως είναι η σταθερή υγρασία και θερμοκρασία (περίπου 19-22 C ), συχνές βροχοπτώσεις, καυτό ήλιο αλλά και τα ηφαιστιογενή εδάφη. Η κλιματολογική και εδαφική σταθερότητα επηρεάζει θετικά τον καρπό και παρατηρείτε ομοιομορφία στην ωρίμανση του για να ευδοκιμήσουν άριστης ποιότητας κόκκοι καφέ Arabica. Η περιοχή της Antigua κατέχει τη δεύτερη θέση στη Κεντρική Αμερική στη εξαγωγή του καφέ και όχι άδικα αφού ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι πως οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις περικυκλώνονται από 3 ηφαίστεια˙ το Agua , Acatenango  και το Fuego . Σε υψόμετρο 1500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας  και σε συνδυασμό με τα εύφορα  ηφαιστιογενή εδάφη και τη παρουσία του ασβεστόλιθου η κοιλάδα της  Antigua αναπτύσσει πρώτης ποιότητας καφεόδεντρα δίνοντας πολύπλοκα αρώματα, γεύσεις και λαμπερές – τραγανές οξύτητες .

Ένας καφές με  λαμπερή οξύτητα και ολοκληρωμένο σώμα, συνδυάζεται με την κομψότητα των γεύσεων της πικρής σοκολάτας, του σφένδαμου και της καραμέλας δημιουργώντας αρώματα λουλουδιών και απαλές νότες εσπεριδοειδών. Η πικάντική επίγευση δε πέρνα απαρατήρητη αφού η τραγανή οξύτητα του δίνει διάρκεια στη γεύση .

Eσπρέσο : γεμάτο σώμα, μέτρια προς έντονη οξύτητα και πιπεράτη επίγευση.

Πρόσμιξη :ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συνδυασμοί με Κένυα, Αμερικάνικο και Αιθιοπία.

Ελληνικό : τα πικάντικά χαρακτηριστικά γίνονται εμφανή με τη πλούσια και γεμάτη γεύση.

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Βρήκαμε άλλα προϊόντα που μπορεί να σας αρέσουν!