Δε χαρακτηρίζεται άδικα ένας από τους καλύτερους καφέδες στο κόσμο. Η ωρίμανση των ηφαιστειακών εδαφών ,του όρους Κένυα, αναπτύσσουν εξαιρετικής ποιότητας κόκκων καφέ με πολύπλοκα ,ιδιόμορφα χαρακτηριστικά τα οποία διαμορφώνονται ελάχιστα ανάλογα το υψόμετρο. Αν και γείτονας της Αιθιοπίας η καλλιέργεια άργησε να αναπτυχθεί , ξεκίνησε στις αρχές του 1900 που τα πρώτα καφεόδεντρα τα έφεραν ιεραπόστολοι. Μετά την ανεξαρτησία της χώρας, το 1963, από τους Βρετανούς η παραγωγή περνά στα χέρια των αγροτών .Δημιουργούνται οργανωμένοι συνεταιρισμοί για την προάσπιση των δικαιωμάτων των αγροτών, τον καλύτερο έλεγχο της ποιότητας του κόκκου αλλά και την προώθηση των εκλεκτών κόκκων καφέ Arabica στην παγκόσμια αγορά. Δημιουργούνται προηγμένες τεχνοτροπίες και συστήματα λογισμικού για την εξέταση της ποιότητας του κόκκου καφέ γι’ αυτό ήταν από τις πρώτες χώρες που διαμόρφωσαν αυστηρό σύστημα βαθμολόγησης και ταξινόμησης των κόκκων καφέ, ανάλογα με το μέγεθος, την καθαρότητα και την ποιότητα τους(AA, AB, PB, C, E, TT).
Στους πρόποδες του όρους Κένυα σε υψόμετρο 1700-1800 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας συναντάμε μικρές καλλιέργειες καφέ Arabica ανώτερης ποιότητες με εξαιρετικές γευστικές και αρωματικές ισορροπίες, οξύτητες και εντάσεις. Το πλεονέκτημα της Κένυας είναι τα ηφαιστιογενή εδάφη, το υψόμετρο και οι σταθερές κλιματολογικές συνθήκες˙ χαρακτηρίζονται ως Strictly Hight Grown (SHG) και ως Strictly Hard Bean (SHB) διότι όσο πιο αργά αναπτύσσεται το καφεόδεντρο μεταφέρονται όλα τα θρεπτικά στοιχεία από το έδαφος προς τον καρπό. Τα υψηλά υψόμετρα προσδίδουν στο καφέ βαθιές, δροσιστικές οξύτητες που θυμίζουν παλαιωμένο κρασί. Οι πολύπλοκοι τόνοι των κόκκινων μούρων, του βύσσινου, των τροπικών φρούτων και του λεμονόχορτου αεροβατούν μαζί με τους υπαινιγμούς του κόκκινου πιπεριού και του κακάο δίνοντας μια ολοκληρωμένη, δυνατή, σταθερή γεύση σε κάθε γουλιά καφέ.
Espresso: εξαιρετικός στη κατηγορία των μονοποικιλιακών , αφού απολαμβάνουμε έναν καφέ με εξαιρετική δυναμική , ολοκληρωμένη και έντονη γεύση .
Πρόσμιξη: εξαιτίας της έντασης και της γεμάτης γεύσης και επειδή η οξύτητα του δεν είναι ιδιαίτερη καυστική συνδυάστε το με Αιθιοπία ή με τον Gran Crema.