Αραβικός Γαλλικός

arrow-right-btn

Αραβικός Γαλλικός

SKU
00236
Κωδικός Προϊόντος#: 00236
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
Πληροφορίες

Μια ονομασία που έχει δοθεί άξια λόγω της σκουρότητας των συγκεκριμένων κόκκων καφέ .Το ψήσιμο των κόκκων έχει γίνει με ακρίβεια ώστε αν και αρκετά ψημένοι  βγάζουν μια ιδιαίτερη γλυκόπικρη , τολμηρή , καυτή και ανθρακούχα γεύση , διατηρώντας φυσικά όλα τα φυτικά έλαια ,το λεπτό σώμα και την έντονη γεύση του.

 

 

6,75 €
'Αλεση Κόκκων*
Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν ένα αστερίσκο (*).
  • μη αλεσμένος καφές

  • λεπτοκομμένος για ελληνικό

  • για εσπρέσσο

  • για καφετιέρα γαλλικού με χάρτινο φίλτρο

  • για γαλλική πρέσα

για προχωρημένους..

Σύρετε και επιλέξτε τον επιθυμητό βαθμό άλεσης - κοψίματος.

Διαφορετική ποσότητα ? Επιλέξτε αυτό που χρειάζεστε παρακάτω.
package-empty 6.75 € - 250 γραμ.
package-empty 13.50 € - 500 γραμ.
package-empty 27.00 € - 1000 γραμ.
-
+
Κόστος κιλού: 27.00 ευρώ. το ΦΠΑ συμπεριλαμβάνεται.

Το 1800 περίπου στην Γαλλία εμφανίζεται ένα νέο στυλ καβουρδίσματος καφέ που ονομάζεται «French Roast» ή στη προκειμένη περίπτωση «Αραβικός Γαλλικός», αναφερόμαστε στο χρώμα ψησίματος του κόκκου και όχι στην προέλευση αφού στην ουσία είναι ανύπαρκτη διότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν πράσινα φασόλια από οποιαδήποτε χώρα προέλευσης. Σύμφωνα με την κλίμακα Argon ο βαθμός ψησίματος του ταξινομείται ανάμεσα στο 25-35, ο βαθμός 25 χαρακτηρίζει τους πιο σκουρόχρωμους και μαύρους κόκκους ενώ όσο ανεβαίνει ο βαθμός κλίμακας και καταλήγει στο 95 που είναι για πιο ανοιχτόχρωμα ψησίματα.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος η εσωτερική θερμοκρασία των κόκκων φτάνει στους 240 βαθμούς κελσίου, οι κόκκοι αρχίζουν να σπανέ εσωτερικά και τα φυσικά ελαία απελευθερώνονται καλύπτοντας και δίνοντας λάμψη στους σκοτεινούς κόκκους καφέ. Χαρακτηρίζεται από το λεπτό σώμα, την ήπια οξύτητα και την γλυκόπικρη γεύση του. Θεωρείται μια καλή επιλογή για όσους έχουν προβλήματα με το στομάχι τους (π.χ. δυσπεψία, έλκος κ.α.) αφού κατά τη διαδικασία ψησίματος μειώνονται τα μόρια της καφεΐνης αλλά και τα οξέα κάνοντας τον πιο ελαφρύ για το στομάχι.

Προτείνεται

Ελληνικό: η ελαφρότητα της γεύσης έρχεται σε αντίθεση με την πικράδα που αφήνει στην επιγευση γι’ αυτό το προτιμούν όλοι όσοι θέλουν ν’ απολαύσουν ένα αρκετά καυστικό, σκοτεινό φλιτζάνι καφέ.

Πρόσμιξη: τα καυστικά χαρακτηριστικά του δίνουν πολύ ωραίους και έντονους τόνους στο Σπέσιαλ χαρμάνι και ένας εντυπωσιακός συνδυασμός είναι με τον Αμερικάνικο.

Γαλλικό: Λεπτό σώμα , με ήπια οξύτητα και γλυκόπικρή γεύση.

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Βρήκαμε άλλα προϊόντα που μπορεί να σας αρέσουν!