Ετοιμάζεστε για Βασιλόπιτα και δε ξέρετε ποια συνταγή να πρωτοκάνετε; ⁠
Σας έχουμε την τέλεια συνταγή!
 
Υλικά:⁠
• 250 γρ βούτυρο
• 350 γρ ζάχαρη
• 5 μεγάλα αυγά χωρισμένα
• 200 γρ φυσικός χυμός πορτοκάλι
• 100 γρ κονιάκ
• 1 κ.σ κανέλα γαρύφαλλο μοσχοκάρυδο ανάμεικτα
• 150 γρ καρυδόψιχα
• 2 βανίλιες
• Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
• 1 πρέζα αλάτι
• 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση⁠
• Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ για 5-6 λεπτά να αφρατέψει καλά.⁠
• Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, να απορροφούνται κάθε φορά από το μείγμα.⁠
• Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.⁠
• Ρίχνουμε στο μείγμα βουτύρου, εναλλάξ το αλεύρι και τον χυμό μαζί με το κονιάκ.⁠
• Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα να αραιώσει το μείγμα. Ρίχνουμε την καρυδόψιχα μαζί με τα μπαχαρικά και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε. Διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα το μείγμα.⁠
• Το αδειάζουμε σε ταψί 28 εκατοστά βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα.⁠
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στην τελευταία σχάρα 50′, μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να ροδίσει καλά.⁠
Ελέγχουμε αν είναι ψημένη με την λάμα του μαχαιριού. Αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμη.⁠
• Την αφήνουμε να σταθεί 10′ στο ταψί. Ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε την λαδόκολλα. Αχνίζουμε με άχνη όταν κρυώσει καλά και τη στολίζουμε με όποιον τρόπο μας αρέσει⁠
 
βασιλόπιτα