Πεντανόστιμη συνταγή για Muffins/Cupcakes με καρυδόψιχα και γλάσο⁠ απο καφέ ! Η λιχουδιά που δεν γνωρίζατε ότι λατρεύετε!

Υλικά

100gr καρυδόψιχα
75 gr βούτυρο
75 gr ζάχαρη
3 κρόκοι αυγό
3 ασπράδια
1/2 κ.σ. Βανίλια
75 gr αλεύρι
1/2 κ.σ. Baking powder

Γλάσο καφέ
2 κ.σ. Γάλα
1κ.σ Στιγμιαίο καφέ
1κ.γ. Μαλακό βούτυρο
150 gr. Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας το συχνά. Το Βούτυρο θα κοχλάσει. Μετά απο λίγο θα σταματήσει και θα αρχίσει να γίνεται πιο σκούρο. Όταν αρχίσει να κάνει κυλίδες το αφαιρούμε από τη φωτιά . Δεν πρέπει να καεί.
  • Προσθέτουμε ζάχαρη όσο το βούτυρο παραμένει ζεστό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
  • Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε το αλέυρι με το baking powder. Κρατάμε στην άκρη 6 καρύδοψηχες για γαρνιτούρα και κόβουμε τα υπόλοιπα σε μικρά κομμάτια σχεδόν σε σκόνη. (Αν σας αρέσει να έχει τραγανή υφή τότε αφήνετε μερικά κομμάτια αλλιώς τα κάνετε όλα σκόνη)
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και τους κρόκους στο μείγμα με τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε
  • Ανακατεύουμε τα καρύδια με το αλεύρι και το baking powder
  • Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να δημιουγήσουν ένα πηχτό μείγμα
  • Προσθέτουμε τα ασπράδια στο μείγμα με τα καρύδια, το αλεύρι και το baking powder
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 θήκες για Cupcakes/ muffins και ψήνουμε στου 180°C για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να είναι σκληρά απ'έξω
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά
  • Για το Γλάσο: Ζεσταίνουμε το γάλα και το καφέ μαζι μέχρι ο καφές να γίνει ένα με το γάλα. Αφαιρούμε απο τη φωτιά και συνεχίζουμε προσθέτοντας το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το γλάσο μας. Αν θέλετε να κάνετε πιο πηχτό, απλά προσθέτετε περισσότερη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχει την υφή και την πυκνότητα που θέλετε.
    Τέλος, προσθέτουμε το γλάσσο στα muffins/cupcakes και βάζουμε και ένα καρύδι απο αυτά που κρατήσαμε στην άκρη για γαρνητούρα.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ: CUPCAKES/MUFFINS ΜΕ ΚΑΡΎΔΙΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΚΑΦΕ