Ο “Βραζιλιάνος” δίπλα στα παιδιά της Μαδαγασκάρης!

Με μεγάλη μας τιμή και χαρά ο "Βραζιλιάνος" ως χορηγός συμμετείχε στην ανθρωπιστική αποστολή της Αμφικτυονίας στη Μαδαγασκάρη, προσφέροντας στα παιδιά καραμέλες και ξηρούς καρπούς. Η αγάπη που έλαβε η αποστολή από τα παιδιά, καθώς και τα αληθινά χαμόγελα που είδαν στα πρόσωπά τους μας συγκινεί και μας κάνει περήφανους.

Με μεγάλη μας τιμή και χαρά ο “Βραζιλιάνος” ως χορηγός συμμετείχε στην ανθρωπιστική αποστολή της Αμφικτυονίας στη Μαδαγασκάρη, προσφέροντας στα παιδιά καραμέλες και ξηρούς καρπούς. Η αγάπη που έλαβε η αποστολή από τα παιδιά, καθώς και τα αληθινά χαμόγελα που είδαν στα πρόσωπά τους μας συγκινεί και μας κάνει περήφανους που ήμασταν μέρος αυτής της ενέργειας.

Ανθρωπιστική αποστολή στη Μαδαγασκάρη.

Διαβάστε παρακάτω το επίσημο δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«… si aujourd’ hui je devais transmettre d’ici, de Madagascar, lieu de biodiversité rare, de coexistence entre autres organismes vivants d’oiseaux tropicaux  paradisiaques, uniques dans le monde, un message à mes collègues, de retour chez moi/en Grèce, ce ne pourrait être qu’il faut laisser les enfants entendre les oiseaux et pas les avions de bombardement… »

«… εάν θα έπρεπε σήμερα να διαβιβάσω από εδώ, από τη Μαδαγασκάρη, τον τόπο σπάνιας βιοποικιλότητας, συνυπάρξεως εκτός των άλλων ζωντανών οργανισμών, εκατοντάδων μοναδικών στον κόσμο τροπικών παραδείσιων πτηνών, ένα μήνυμα προς τους ομοτίμους μου, επιστρέφοντας στην πατρίδα μου, αυτό δε θα μπορούσε παρά να είναι να αφήσουμε τα παιδιά να ακούν τα πουλιά και όχι τα πολεμικά αεροπλάνα.

Να ενεργήσουμε έτσι, ώστε κανείς να μην αισθάνεται ορφανός από αγάπη κι από το μήνυμα που τα ίδια τα πουλιά θέλουν να μας μεταδώσουν διά της ζωής και του πετάγματός τους, με τα οποία ομοιάζουν τόσο πολύ οι άνθρωποι, τα παιδιά, οι νεότεροι κι οι μεγαλύτεροι, ανεξαρτήτως της εθνικότητας, της θρησκείας και της γλώσσας τους.

Να αφήσουμε τα παιδιά να απολαμβάνουν τα βήματά τους, τα παιγχνίδια τους, τις φωνές, τις συζητήσεις τους και τις αθώες δραστηριότητές τους, την ίδια τη ζωή με τρόπο ήρεμο κι ελεύθερο, μακριά από τον πολεμικό παλμό.

Γιατί, όπως τα πουλιά, έτσι κι αυτά, όταν τα φυλακίζουμε, τους στερούμε κάθε κίνηση ή τα εγκλωβίζουμε με κάθε τρόπο, μοιραία τα οδηγούμε προς το θάνατο.

Ας τους δώσουμε λοιπόν, φτερά για να δουν ακόμη πιο μακριά και να φτάσουν ακόμη πιο μακριά, να εστιάσουν στην τέχνη, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και σε κάθε μορφή δημιουργίας και προόδου, την απαρχή της ειρήνης, με την ευχή να κερδίζουν κάθε ημέρα την αγάπη, τη δικαιοσύνη, την προσέγγιση και τη συμφιλίωση…»

Αποσπάσματα από το λόγο της Ελένης Μαντρατζή, όπως εκφωνήθηκε στη γαλλική γλώσσα στην Εθνική Εορτή Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, στο Ορθόδοξο Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως του Ανταναναρίβο της Μαδαγασκάρης, στις 30 Μαρτίου 2018.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ανθρωπιστική αποστολή της Αμφικτυονίας στη Μαδαγασκάρη, όπως διοργανώθηκε κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 24 Μαρτίου- 1 Απριλίου 2018, στο Ορθόδοξο Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως του Ανταναναρίβο, που τελεί υπό τη σκέπη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής και τη διεύθυνση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιγνατίου, πλαισιωμένη από πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

«… Στην παιδούπολη του Ανταναναρίβο της Μαδαγασκάρης παίξαμε σαν τους λεμούριους, οργώσαμε τον τόπο, αλωνίσαμε, ενωθήκαμε σε μία «ΕΛΛΑΔΑ» στο χορτάρι που τσιμπούσε, φωτογραφηθήκαμε, ζήσαμε τη χαρά της έμπνευσης και της δημιουργίας, άλλοι έραβαν κοστούμια κι άλλοι τα φορούσαν, χορέψαμε, ενώσαμε τον αφρικάνικο και κρητικό ρυθμό σε ένα πεντοζάλι, μας παρέσυρε το limbo, κάναμε μπάρες μπαλέτου τα ξύλινα θρανία…· κάπου χαθήκαμε ανάμεσα στους αμέτρητους κόκκους από καλαμπόκι και στα θεόρατα εκείνα δέντρα, μπερδευτήκαμε στις μεταφράσεις γαλλικών και μαλαγάσι, πηδήξαμε για να πιάσουμε τις πιο πολύχρωμες καραμέλες, στο συσσίτιο των 05:25 της πρώτης πρωινής, συναντήθηκαν τα περισσότερα παιδιά του απέραντου αυτού εξωτικού νησιού σε μία ευθεία σειρά αναμονής χωρίς τέλος…· ο  κ. Κώστας άδειαζε καθημερινά πάνω από διακόσια λίτρα γάλακτος στους άσπρους μεγάλους κουβάδες, ο Ντάντα πρόβαρε τη νέα του καπαρτίνα και είχε ήδη στηθεί για μία ακόμη φωτογραφία…·δε σταματήσαμε τις πρόβες, παρουσιάσαμε χειροτεχνίες, ψάλλαμε, βάλαμε τα καλά μιας κι εορτάσαμε την Εθνική Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, τραγουδήσαμε, χορτάσαμε με μπόλικα μουφαγκάσι και matsiou- (νόστιμa), φωνάξαμε δυνατά, ο Σταμάτης αγωνιούσε να βάλει σε τάξη τα un, deu, troix και τα allez, πλάθοντας εικόνες μιας άλλης φαντασίας…· αγωνιστήκαμε στο στίβο, στην ισορροπία, διοργανώσαμε μοναδικούς αθλητικούς αγώνες, άλλοι έκλαψαν στους προκριματικούς, μα όλοι κέρδισαν στους τελικούς, έσπασαν πολλά απ’ τα αβγά που βράσαμε, μα ήταν τότε που μάθαμε το ευ αγωνίζεσθαι…· γράψαμε για τα παιδιά της Ελλάδας σε κόκκινες κάρτες, μπήκαν στο χορό κι οι Έλληνες Ομογενείς…· νιώσαμε υπερήφανοι για την αδιάκοπη επιχειρηματική δράση κι εκείνες τις απέραντες φυτείες βανίλιας και κακάο μιας άλλης τροπικής γης με την ελληνική υπογραφή TAF- Ταλούμη, του επίτιμου Προξένου μας…· κι όσο κι αν τα γουρουνάκια της Επισκοπής περίμεναν υπομονετικά, με ανθρώπινες εκφράσεις, πότε να ελευθερωθούν, στην πραγματικότητα η ελευθερία κι η αισιόδοξη ενατένιση του μέλλοντος ήταν στα χέρια όλων μας…· κάτω από εκείνον τον καυτό ήλιο, κάθε ημέρα ήταν ατελείωτη, μα πάντα πριν ο ήλιος σκοτεινιάσει, υπό την επίβλεψη του πατέρα όλων των παιδιών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιγνατίου… Εκείνη την Κυριακή των Βαΐων μελαγχολήσαμε πολύ, μα ο ερχομός του Πάσχα θ’ ανακούφιζε τη νοσταλγία μας για όλα όσα ζήσαμε. Φτάσαμε εώς εδώ με οδηγό τη θέληση και την πίστη, κι απ’ την παιδούπολη αυτή αντλήσαμε έμπνευση για την αξία και το ιδανικό της χριστιανικής συνενώσεως κι ειρήνης, και συνάμα, της αξιοποίησης της δύναμης που ο κάθε άνθρωπος έχει από τη φύση του, ως Θείο δώρο…»

Ανταναναρίβο, μισάουτρα, σ’ ευχαριστώ!

Αποσπάσματα από το ημερολόγιο της Ελένης Μαντρατζή, Ανταναναρίβο, 24 Μαρτίου- 1 Απριλίου 2018.

Μεγάλοι χορηγοί της αποστολής, που εγκάρδια ευχαριστεί η Αμφικτυονία, ήταν οι Εταιρείες Ethiopian Airlines και Gold Star Aviation, και οι υπεύθυνοι κ. Μιχαήλ Φλεριανός, γενικός διευθυντής της Gold Star Aviation, κ. Φανή Φλεριανού, υπεύθυνη του τμήματος μάρκετινγκ και πωλήσεων της Ethiopian Airlines, κ. Μάισα Εμαρύ, υπεύθυνη πωλήσεων της Tap Portugal, κ. Χρήστος Γαρόζης,  διευθυντής πωλήσεων της Ethiopian Airlines και κ. Νικολέττα Μπίνα, υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης της Gold Star Aviation, που με κάθε πρωτοβουλία, αγάπη, προσωπικό ενδιαφέρον και απόλυτη επαγγελματική συνέπεια, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αμφικτυονίας για την πραγματοποίηση του στόχου που μας ένωσε.

Θερμότατες ευχαριστίες απευθύνει η Αμφικτυονία στους χορηγούς της αποστολής, την επιχείρηση ενδυμάτων υψηλής ραπτικής «Mario Knitwear» και το σχεδιαστή μόδας κ. Μάριο Ιντζέ, τα Καφεκοπτεία «Ο Βραζιλιάνος» και τους υπευθύνους κ. Γεώργιο Θεοδωρακόπουλο και κ. Άννα Πλέσσα Θεοδωρακοπούλου, τον κ. Νικόλαο Ζευκιλή, επιχειρηματία, την κ. Ελένη Μάσια, επιχειρηματία, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ζήση και τον υπεύθυνο, κ. Περικλή Κώτση, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης – Ε.Ο.Τ. και την υπεύθυνη, κ. Ελένη Φοράκη, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία- ΕΛ.ΤΑ. και το διευθυντή, κ. Γεώργιο Ντζούρα, την Επιχείρηση Σημαιών και Λαβάρων Φρίξου Κοκκώνη, με υπεύθυνη την κ. Έλενα Κοκκώνη, το Χριστιανικό Βιβλιοπωλείο ΦΩΣ και τον υπεύθυνο, κ. Χρήστο Ζάμπουρα, την κ. Χρυσάνθη Χατζοπούλου, φιλόλογο γαλλικής γλώσσας και τον κ. Κωνσταντίνο Μεζίνη, ποδοσφαιριστή, η συμβολή των οποίων με κάθε μέσο και τρόπο, ικανοποίησε πολλές από τις ανθρώπινες ανάγκες, προσφέροντας χαμόγελα χαράς και ευτυχίας σε εκατοντάδες παιδιά και μεγαλυτέρους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει η Αμφικτυονία στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαδαγασκάρης Ιγνάτιο, στο Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Κωνσταντίνο Κολλιόπουλο, στο Επίτιμο Προξενείο της Ελλάδος στη Μαδαγασκάρη και προσωπικά, στον κ. Παναγιώτη Ταλούμη, Επίτιμο Πρόξενο κι επιχειρηματία, στην κ. Κάλλια Δημητρίου- Σταρρά, γραμματέα του Επιτίμου Προξενείου της Ελλάδος στη Μαδαγασκάρη, στην Οικογένεια Γεωργίου Μαντρατζή, την Οικογένεια Σταματίου Χρήστου, την κ. Ελένη Τσαντσαρίδου, οδοντίατρο, τον Ευφημέριο π. Κωνσταντίνο Μαργώνη, την κ. Καλλιόπη Ασημοπούλου, γραμματέα του Συλλόγου «Παρουσία της Αγάπης», τον κ. Κωνσταντίνο Παναρίτη, αυτοκινητιστή, την Ελληνική Ένωση Φίλων της Μαδαγασκάρης και τις κ. Καλλιρόη Γκόνη, πρόεδρο, και κ. Ευγενία Μουτσοπούλου, γραμματέα, την κ. Σαπφώ Διαμαντή, δημοσιογράφο, καθώς και τον κ. Βασίλειο Δημητρίου, ταξιδιωτικό πράκτορα της επιχείρησης Maroulis Travel, για την άνευ ορίων προσφορά κι εμπιστοσύνη, τη στήριξη και την έμπρακτη ενίσχυση της αποστολής.

Ανθρωπιστική αποστολή στη Μαδαγασκάρη.