Costa Rica Tarrazu

arrow-right-btn arrow-left-btn

Costa Rica Tarrazu

SKU
00287
Κωδικός Προϊόντος#: 00287
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
Πληροφορίες

Τα ηφαιστειογενή εδάφη της περιοχής Tarrazu γεννούν αρώματα και γεύσεις εσπεριδοειδών, τροπικών φρούτων, αμυγδάλου και μια μικρή υπόνοια μελιού. Έντονος με ολοκληρωμένο σώμα και πολύπλοκα αρώματα μαύρης ζάχαρης , ζαχαροκάλαμου και πράσινου μήλου.

4,20 €
'Αλεση Κόκκων*
Τα υποχρεωτικά πεδία έχουν ένα αστερίσκο (*).
  • μη αλεσμένος καφές

  • λεπτοκομμένος για ελληνικό

  • για εσπρέσσο

  • για καφετιέρα γαλλικού με χάρτινο φίλτρο

  • για γαλλική πρέσα

για προχωρημένους..

Σύρετε και επιλέξτε τον επιθυμητό βαθμό άλεσης - κοψίματος.

Διαφορετική ποσότητα ? Επιλέξτε αυτό που χρειάζεστε παρακάτω.
package-empty 4.20 € - 150 γραμ.
package-empty 7.00 € - 250 γραμ.
package-empty 14.00 € - 500 γραμ.
-
+
Κόστος κιλού: 28.00 ευρώ. το ΦΠΑ συμπεριλαμβάνεται.

Όταν οι πρώτοι αγρότες  περίπου το 1700 ξεκίνησαν την καλλιέργεια του καφέ δεν είχαν ιδέα πως θα τροφοδοτούσαν και θα μήνυαν τις επόμενες γενιές στο μαγικό κόσμο του «κόκκινου φασολιού» . Η Costa Rica γίνεται η πρώτη χώρα στη Κεντρική Αμερική στην βιομηχανοποίηση του καφέ αλλά και η πρώτη χωρά στην οποία το 1989 απαγόρευσαν την καλλιέργεια καφέ Robusta για να ενισχύσουν την ποιότητα του Arabica και να ενθαρρύνουν τους ντόπιους αγρότες να βελτιώσουν τις τεχνικές και κατακτήσουν την αρμόζουσα θέση στην παγκόσμια αγορά .

Από τις κορυφαίες περιοχές στη Costa Rica στην παραγωγή καφέ είναι η West Valley , Orosi , Guanacaste, Brunca, Turrialba, Tres Rios και Tarazzu .

Η περιοχή της Tarazzu προάγει ανώτερης ποιότητας premium  καφέ Arabica και περίπου το 35 % της παραγωγής καφέ  εξάγεται από την περιοχή Tarrazu .

 

Σε υψόμετρο 1200-1800 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας  με τις πρέπουσες κλιματολογικές συνθήκες  και το έφορο ηφαιστιογενές έδαφος απολαμβάνουμε εξαιρετικής ποιότητας καφέ με ολοκληρωμένο σώμα και λαμπερή οξύτητα .Τα κυρίαρχα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά είναι των εσπεριδοειδών , του βερίκοκο, του ροδάκινου και του αμυγδάλου .Η περίοδος της συγκομιδής γίνετε μεταξύ Δεκέμβρη έως και Οκτώβρη , οι ώριμοι καρποί συλλέγονται με το χέρι ( picking method) και η επεξεργασία που ακολουθείτε είναι η πλυμένη ή υγρή μέθοδος “washed ”.

Τα ώριμα κόκκινα κεράσια βυθίζονται σε δεξαμενές με νερό  για να πλυθούν αλλά και για να γίνει η διαλογή από τους ελλαττωματικούς .Στο εσωτερικό των ελλαττωματικών κόκκων έχει δημιουργεί ένα κενό αέρος  με αποτέλεσμα όταν βυθίζονται  να επιπλέουν και εν συνεχεία να πετιούνται . Έπειτα  μπαίνουν σε ειδικές μηχανές οι οποίες διαχωρίζουν  το καρπό από τη σάρκα ( γνωστές ως  Depulper) .Αφού γίνει ο διαχωρισμός ο καρπός βυθίζεται πάλι σε νερό  (συνήθως μέχρι και τρείς φορές) και  έπειτα απλώνεται και ξηραίνεται κάτω από το καυτό ήλιο της Costa Rica.  Η πλυμένη επεξεργασία προσδίδει καθαρή και έντονη οξύτητα με φρουτώδες χαρακτηριστικά στον καθαρό κόκκο του καφέ .

Εσπρέσο ή ελληνικό : και στις δυο περιπτώσεις μας προσφέρεται ένας καφές με εξαιρετική δυναμική , δυνατός με γεμάτο σώμα ,η αιχμηρή οξύτητα του διαπερνά ευχάριστα τον ουρανίσκο και η επίγευση του έχει διάρκεια.

Πρόσμιξη : ένας πολύ καλός συνδυασμός είναι με τον Περού  για χρήσης γαλλικού αλλά και για τους πιο τολμηρούς ο συνδυασμός με Κολομβία .

 

 

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Βρήκαμε άλλα προϊόντα που μπορεί να σας αρέσουν!