Ο Περουβιανός καφές άρχισε να καλλιεργείται σε υψόμετρο 1000-1800 μέτρα το 1700 στα όρη των Άνδεων και πλέον θεωρείται μια από τις κυρίαρχες χώρες εξαγωγής υψηλής ποιότητας βιολογικού(οργανικού) καφέ 100 % Arabica στο κόσμο , πιστοποιημένος από την Rainforest Alliance και ακολουθώντας τη διαδικασία του δίκαιου εμπορίου ( πιστοποίηση Fairtrade).
Οι τρείς κυρίαρχες περιοχές που καλλιεργείται ο Περού είναι στη βόρεια περιοχή της Cajamarca , στη κοιλάδα Chanchamayo και νότια της περιοχής Cuzco . Τα βασικά χαρακτηριστικά του Περουβιανού καφέ είναι το μέτριο σώμα ,οι απαλές οξύτητες ,τα αρώματα καρυδιού , λουλουδιών και κόκκινων φρούτων . Φυσικά ανάλογα σε τι υψόμετρο καλλιεργείται διαμορφώνονται ελάχιστα οι εντάσεις στη γεύση , στην οξύτητα ,στο σώμα και στα αρώματα του καφέ .
Ο βιολογικός καφές είναι προϊόν καλλιεργικής πρακτικής . Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παντελώς απουσία χημικών συνθέσεων π.χ λιπασμάτων , φυτοφάρμακα , ζιζανιοκτόνα κ.α , επιτρέπεται μόνο η χρήση οργανικών μέσων όπως το φύλλωμα και ο πολτός από τη σάρκα των κόκκων .
Πρόσμιξη : ένας πολύ καλός συνδυασμός για γαλλικό είναι το πάντρεμα με Costa Rica , όπου ισορροπούνται οι οξύτητες και οι εντάσεις .Από την άλλη πλευρά στον Daterra προσδίδει επιπλέον γλυκύτητα και ένταση .
Εσπρέσο : . Οι αποχρώσεις του καρυδιού , της μαύρης σοκολάτας , των κόκκινων φρούτων και της βανίλιας συνδυάζονται ευχάριστα αφήνοντας μια φίνα και βελούδινη επίγευση με διάρκεια .