Kleon vs Lockdown

Σαράντα οκτώ ημέρες, 3.500 χιλιόμετρα, φορτίο 30 κιλών, πολλά απρόοπτα και φυσικά μεγάλος ενθουσιασμός για τον αγώνα "Kleon vs lockdown" του 20χρονου Κλέωνα Παπαδημητρίου!

 

Αφετηρία - Αμπερντίν Σκωτία

Από την Σκωτία στην Ελλάδα ταξίδεψε με το ποδήλατό του ο Δημήτρης - Κλέων Παπαδημητρίου. Μέσα σε 48 ημέρες διένυσε 3.500 χιλιόμετρα με φορτίο που έφτανε έως και τα 30 κιλά, και υπό άστατες καιρικές συνθήκες που εναλλάσσονταν συνεχώς. Χιόνι και χαλάζι στην εκκίνηση ως καυτό ήλιο στον τελικό προορισμό.

Ο Μελισσιώτης Δημήτρης – Κλέωνας Παπαδημητρίου, ένας 20χρονος  Έλληνας φοιτητής Μηχανικής στο δεύτερο έτος στο Aberdeen της Σκωτίας, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα λίγο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, τα κλειστά αεροδρόμια και η απαγόρευση των πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο κατέστησαν αδύνατη την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη. Έτσι πήρε την μεγάλη απόφαση να επιστρέψει με το ποδήλατό του από το Aberdeen, στο σπίτι του στα Μελίσσια. Η οικογένειά του και οι φίλοι του, του ετοίμασαν μία ζεστή υποδοχή υποδοχής στο Πάρκο της οδού Σκρά με ένα μεγάλο πανό "Welcome Home Kleon! One more challenge accomplished".

Kleon Papadimitriou

 

48 συναρπαστικές ημέρες, με ευχάριστες στιγμές, απρόοπτα αλλά κυρίως με πολλή δύναμη ψυχής από την πλευρά του 20χρονου. «Την πρώτη μέρα που έφυγα είχε χαλάζι και χιόνι», θυμάται, ενώ από τις πρώτες κιόλας ημέρες του ταξιδιού στράβωσε ο πίσω τροχός του ποδηλάτου του -ένα μεταχειρισμένο αγωνιστικό που αγόρασε αντί 300 λιρών. 

«Έφυγε μια ακτίνα και μερικές φορές έσκαγε δυο-τρεις φορές τη μέρα το λάστιχο και αυτό όχι μόνο μου έτρωγε πολύ χρόνο αλλά δεν ήταν καλό και για το ηθικό μου. Ήταν, όμως, ένα μάθημα που έπρεπε να μάθω να διαχειρίζομαι», λέει ο νεαρός, ο οποίος περνούσε τα βράδια του είτε κάνοντας κάμπινγκ ή σε σπίτια ή κήπους γνωστών. Είχε πάντα στο σακίδιό του ψωμί, φυστικοβούτυρο σαρδέλες σε κονσέρβα και μπάρες δημητριακών προκειμένου να του εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ενέργεια για να μπορεί να ποδηλατεί απερίσπαστος από οποιοδήποτε αίσθημα πείνας.

Kleon Papadimitriou

Και μπορεί τα 3.500 χιλιόμετρα πάνω στο ποδήλατο να ισοδυναμούν με πολλές ώρες εξάσκησης σε κάποιο γυμναστήριο, ωστόσο η άθληση φαίνεται πως είναι συνήθεια της οικογένειας Παπαδημητρίου, αφού μετά την πρώτη μέρα ξεκούρασης ακολούθησε γερή προπόνηση. «Χθες ήταν η πρώτη μέρα που ξεκουράστηκα και μόλις γύρισε ο μπαμπάς μου από τη δουλειά κάναμε όλοι μαζί (σ.σ. η μητέρα του είναι τριαθλήτρια) στο υπόστεγο γυμναστική για δύο ώρες», δηλώνει ο 20χρονος.