Μηχανές Καφέ

Ο καφές αποτελεί ένα από τα πιο απολαυστικά ροφήματα για όλους τους ανθρώπους καθώς μέσω των υπέροχων αρωμάτων και ευεργετικών του ιδιοτήτων βελτιώνει σημαντικά τη διάθεση τους, τους δίνει ενέργεια και ενισχύει την απόδοση τους. Ένας ποιοτικός καφές που ταιριάζει περισσότερο στις αισθήσεις και τις γευστικές σας απαιτήσεις είναι σίγουρα η καλύτερη σας παρέα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι ποιοτικές ποικιλίες καφέ, το ντελικάτο καβούρντισμα, ο τρόπος παρασκευής καφέ και η σωστή επιλογή μηχανών καφέ είναι τα στοιχεία που συντελούν για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα στο φλιτζάνι σας. Ο Βραζιλιάνος σας παρέχει τις υψίστης ποιότητας ποικιλίες καφέ και το φίνο καβούρντισμα. Εσείς όμως πρέπει να μάθετε τα μυστικά παρασκευής του αγαπημένου σας καφέ όπως επίσης να προβείτε σε σωστή επιλογή μηχανής καφέ.

 

Αυτόματη Μηχανή Espresso

Espresso Machine

Τα τελευταία έτη ο καφές Espresso κατέχει την υψηλότερη θέση στις προτιμήσεις των ανθρώπων λόγω του έντονου αρώματος και του βελούδινου σώματος του. Για την παρασκευή καφέ Espresso, Cappuccino και των κρύων εκδοχών τους πρέπει να χρησιμοποιήσετε μηχανές καφέ Espresso. Υπάρχει πληθώρα επιλογών σε οικιακές μηχανές Espresso στην αγορά με διαφορετικές δυνατότητες και τιμές. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε την αυτόματη μηχανή espresso η οποία είναι πιο εύχρηστη από τη χειροκίνητη.

Η διαδικασία παρασκευής του καφέ με αυτή τη μηχανή πραγματοποιείται αυτόματα. Αυτό σημαίνει ότι το άγγιγμα ενός κουμπιού εκκινεί όλη τη διαδικασία, από το πρώτο στάδιο του αλέσματος του καφέ μέχρι το τελικό που είναι η δημιουργία αφρόγαλου.

Όλες οι μηχανές Espresso έχουν τη δυνατότητα παρασκευής Espresso, Cappuccino και των κρύων εκδοχών τους όπως είναι το Freddo Espresso και το Freddo Cappuccino.

Τον καφέ Espresso μπορείτε να τον σερβίρετε «short» (ristretto), με μικρή δηλαδή ποσότητα νερού, αν τον προτιμάτε δυνατό με μεστή γεύση. Η δεύτερη επιλογή είναι να τοποθετήσετε περισσότερο νερό ώστε να μην είναι τόσο δυνατός. Αυτή η εκδοχή του ονομάζεται «long» (lungo).

Επισημαίνουμε ότι με τη μηχανή Espresso μπορείτε να παρασκευάσετε και τις διάφορες παραλλαγές του Espresso και του Cappuccino οι οποίες είναι:

Αυθεντικός καφές Cappuccino. Για την παρασκευή του αναμείξτε ίση ποσότητα καφέ Espresso με αφρόγαλα και προσθέστε στην κορυφή λίγο κακάο ή κανέλα.

Αν αλλάξετε τη δοσολογία μεταξύ του Espresso και του αφρόγαλου θα έχετε τις εξής εκδοχές:

Cappuccino Scuro όπου η ποσότητα Espresso είναι μεγαλύτερη του αφρόγαλου.

Cappuccino Chiaro όπου τοποθετείτε μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος ή αφρόγαλου από ότι Espresso.

Καφές Americano. Για να φτιάξετε καφέ Americano αναμειγνύετε μονή δόση καφέ Espresso με μία κούπα βραστό νερό. Ο καφές Americano σερβίρεται και παγωμένος.

Espresso Macchiato όπου στον καφέ Espresso προσθέτετε μια μικρή κουταλιά αφρόγαλα.

Espresso Con Panna θα φτιάξετε αν στον Espresso τοποθετήσετε στην κορυφή σαντιγί.

Caffe Latte. Αν στη μονή δόση καφέ Espresso προσθέσετε τρία μέρη ζεστό γάλα παρασκευάζετε Caffe Latte.

Café Mocha (Mochachino). Για να παρασκευάσετε Mochaccino προσθέστε στον Cappuccino σιρόπι σοκολάτας ή κακάο και στην κορυφή λίγο κακάο ή κανέλα. Προαιρετικά, γαρνίρετε με σαντιγί.

Caramel Macchiato. Ο πιο συνήθης τρόπος παρασκευής του είναι η ανάμειξη καφέ Espresso με σιρόπι καραμέλας και αφρόγαλα. Εάν δεν είστε λάτρεις του αφρόγαλου, αντικαθιστάτε με ζεστό γάλα. Προαιρετικά, προσθέστε βανίλια για να του χαρίσετε πιο έντονη γεύση. Αν επιθυμείτε να απογειώσετε τη γεύση του περιχύστε τον με λίγο σιρόπι καραμέλας.

 

Μηχανή γαλλικού καφέ

French Press

Η μηχανή του γαλλικού καφέ έχει απλή κατασκευή και είναι πολύ εύκολη στη χρήση της. Αποτελείται από το δοχείο στο οποίο θερμαίνεται το νερό, το φίλτρο και την κανάτα στην οποία καταλήγει ο καφές.

Με τη μηχανή του γαλλικού μπορείτε να παρασκευάσετε Café au Lait όπου αναμειγνύετε ίση ποσότητα γαλλικού καφέ με γάλα. Αυτός ο καφέ μοιάζει με τον caffe latte, ο οποίος έχει σαν βάση τον Espresso, αλλά είναι πιο ελαφρύς.

 

Μηχανή ελληνικού καφέ

Greek Coffee Machine

Η μηχανή ελληνικού καφέ παρουσιάζει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Το πρώτο είναι ότι έχει τη δυνατότητα να διαμοιράζει ομοιόμορφα το καϊμάκι σε όλα τα φλυτζάνια και το δεύτερο είναι το αργό ψήσιμο του, χαρίζοντας του τη γεύση που θα είχε αν είχε ψηθεί σε χόβολη.