Βαλεριάνα

arrow-right-btn arrow-left-btn

Βαλεριάνα

SKU
0001569
Κωδικός Προϊόντος#: 0001569
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
Πληροφορίες

Θεωρείται το υπνωτικό της φύσης και για θεραπευτικούς σκοπούς  χρησιμοποιούμε τη ρίζα του φυτού, αλλά και τα ξεραμένα φύλλα από τα οποία φτιάχνουμε τσάι. Η βαλεριάνα έχει χαρακτηριστική οσμή η οποία κατευνάζεται όταν συνδυάζεται με άλλα βότανα κατά την παρασκευή τσαγιού. Συσκευασία 80 γρ.

  • Η ρίζα του φυτού περιέχει αρκετές ενώσεις και αντιοξειδωτικά στοιχεία,προάγει την καλύτερη ποιότητα ύπνου και βοηθά στη μείωση του στρες μειώνοντας τους καρδιακούς παλμούς αλλά και την πίεση του αίματος.
  • Επειδή προκαλεί υπνηλία καλό θα ήταν να αποφεύγετε την οδήγηση, τον χειρισμό μηχανήματων κ.α.
2,50 €
-
+

Η βαλεριάνα είναι βότανο που κατάγεται από την Ασία και από την Ευρώπη, χρησιμοποιείτε  εδώ και 2000 χρόνια και σύμφωνα με τις πρακτικές του Ιπποκράτη το χρησιμοποιούσαν για θεραπευτικούς λόγους κατά της αυπνίας, της χαλάρωσης των νεύρων και στη θεραπεία από τους πονοκεφάλους.

Έρευνες έχουν δείξει πως βοηθούν:

  • στην μείωση τον εξάψεων σε γυναίκες με εμμηνόπαυση
  • είναι ένα φυσικό προϊόν για την μείωση του άγχους
  • η ρίζα της βαλεριάνας προάγει την καλύτερη ποιότητα ύπνου και βοηθά στη μείωση του στρες μειώνοντας τους καρδιακούς παλμούς αλλά και την πίεση του αίματος.
  • Η ρίζα του φυτού περιέχει αρκετές ενώσεις και αντιοξειδωτικά στοιχεία και συγκεκριμένα το βαλεριανικό οξύ το οποίο σε έρευνες διαπίστωσαν οι επιστήμονες πως βοηθά στην καλύτερη συγκέντρωση της μνήμης του εγκεφάλου μειώνοντας το οξειδωτικό στρες.
  • Καλό θα ήταν πάντα να συμβουλεύεστε το ιατρό σας και επειδή προκαλεί υπνηλία καλό θα ήταν να αποφεύγετε την οδήγηση, τον χειρισμό μηχανήματων κ.α.
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό