Έκθεση ζωγραφικής – Άλκηστις Μιχαηλίδου

Η Πρεσβεία της Βραζιλίας της Αθήνας παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής “Νέυ Ματογκρόσσο - Ένας Αρχέγονος Επαναστάτης”, της ζωγράφου Άλκηστης Μιχαηλίδου στο Σπίτι της Βραζιλίας (Casa Do Brazil).

Νέυ Ματογκρόσσο – Ένας Αρχέγονος Επαναστάτης

18 Απριλίου – 25 Μαΐου 2018

Η Πρεσβεία της Βραζιλίας της Αθήνας παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής “Νέυ Ματογκρόσσο – Ένας Αρχέγονος Επαναστάτης”, της ζωγράφου Άλκηστης Μιχαηλίδου στο Σπίτι της Βραζιλίας (Casa Do Brazil). Την επιµέλεια της έκθεσης έχει ο Δρ. Μεγακλής Ρογκάκος. Τα εγκαίνια πραγµατοποιούνται την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, στο Σπίτι της Βραζιλίας στις 19:00. Η έκθεση θα παραµένει ανοικτή στο κοινό µέχρι και τις 25 Μαΐου καθηµερινά 10:00 – 17:00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ – ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 23, ΑΘΗΝΑ 10674

Η έκθεση “Νέυ Ματογκρόσσο – Ένας Αρχέγονος Επαναστάτης” είναι ένας φόρος τιµής στον κορυφαίο βραζιλιάνο καλλιτέχνη. Ο Νέυ αποδίδεται υβριδικά µέσα από την αρχαία ελληνική µυθολογία, και οι πτυχές της προσωπικότητας του αναδεικνύονται µέσα από µία σειρά υφολογικών µείξεων αρχαίας τοιχογραφίας,κόµικ, εξπρεσσιονισµού, παιδικής ζωγραφικής και διαφορετικών βαθµών παραστατικότητας. Η ζωγράφος, µε επίκεντρο τον πολύµορφο Νέυ, αναζητά τον διάλογο διαφορετικών εποχών και πολιτισµών, µέσα από την τέχνη τους, συνδυάζοντας εικόνες δικές του µε αυτές της αρχαίας ελληνικής ζωγραφικής.


Ο Ney de Souza Pereira, γνωστός ως Νέυ Ματογρόσσο, είναι ένας διάσηµος βραζιλιάνος τραγουδιστής, χορευτής, ηθοποιός και σκηνοθέτης, µε 45 χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας. Επαναστάτης, ανατρεπτικός και υπέρµαχος της ελευθερίας, πρώην χίππυ,αναγνωρίζεται ως µία από τις σηµαντικότερες φιγούρες της καλλιτεχνικής σκηνής της χώρας του. Το φεστιβάλ του Montreux, το 1983, απογείωσε την παγκόσµια φήµη του και έχει βραβευθεί µε Grammy Latino, το 2014. Ζει και εργάζεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Άλκηστη Μιχαηλίδου γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1959. Σπούδασε ζωγραφική πλάι στους Γιάννη Μόραλη και Δηµήτρη Μυταρά και θεωρία της Τέχνης µε τον Παύλο Χριστοδουλίδη, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1981-1989). Έχει στο δυναµικό της 5 ατοµικές και 37 οµαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τιµήθηκε µε τις διακρίσεις “Honorary Certificate of the Highest Quality-Short List”, στην IV Biennial of Drawing 2004, “The Best Collection” of Biennial of Drawing of Pilsen 2008 και “The Best Works of The Biennial of Drawing 2010”, στις αντίστοιχες VI και VII Biennials of Drawing, του Πίλσεν της Τσεχίας. Συµµετείχε σε 2 κινηµατογραφικά φεστιβάλ οικολογικού περιεχοµένου και σχεδίασε εξώφυλλα 15 βιβλίων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.