Έκθεση «Θραύσματα» («Frafments»), του Luiz Veloso

Στον καλλιτεχνικό χώρο της Πρεσβείας της Βραζιλίας Casa do Brasil (Βασιλίσσης Σοφίας 23, Κολωνάκι) θα λάβει χώρο η έκθεση "Fragments", του Βραζιλιάνου εικαστικού Luiz Veloso εώς τις 2 Νοεμβρίου.

Στον καλλιτεχνικό χώρο της Πρεσβείας της Βραζιλίας Casa do Brasil (Βασιλίσσης Σοφίας 23, Κολωνάκι) θα λάβει χώρο η έκθεση «Fragments», του Βραζιλιάνου εικαστικού Luiz Veloso εώς τις 2 Νοεμβρίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ. και θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο των αναμνήσεων, εξερευνώντας τον τρόπο που τις επανερμηνεύουμε στο πέρασμα του χρόνου. «Σε ποιο βαθμό είναι αληθινές οι αναμνήσεις που υπάρχουν στους ιδιόμορφους κόσμους μας; Σε ποιο βαθμό τις αναδομούν και τις επηρεάζουν οι εκάστοτε συνθήκες του περιβάλλοντός μας; Οι εμπειρίες μας πράγματι υφίστανται με τον τρόπο που εμείς τις θυμόμαστε;», ερωτήματα που διατυπώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης. 

Οι είκοσι μία φωτογραφίες της έκθεσης επανασυνδέουν και αναμιγνύουν τις αναμνήσεις του καλλιτέχνη από την Μπραζίλια και την Αθήνα. Αυτές οι δύο εμβληματικές πόλεις φιλοξένησαν τον καλλιτέχνη για πολλά χρόνια, επηρεάζοντάς τον με διαφορετικούς, σημαντικούς τρόπους. Κάθε φωτογραφία αποτυπώνει φωτογραφικά θραύσματα και από τους δύο τόπους, άλλοτε χωριστά, και άλλοτε ενωμένα σε έναν αδύνατο συνδυασμό. Τα θραύσματα αυτά είναι καταγραφές στιγμών χαμένων στον χρόνο, ενίοτε διακριτών, συνήθως όμως μετά βίας ορατών, ανάμεσα στο χρώμα και τα αφηρημένα μοτίβα που συμβολίζουν τα συναισθήματα και τις αισθήσεις που συνθέτουν τον κόσμο του καλλιτέχνη.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του event στο Facebook: https://www.facebook.com/events/475719592912489/?active_tab=about